شاهنشاهی پيشدادیان بلخ ،

نخست به همۀ فرهیختگان ادای ادب می نمایم . امید وارم که همه تندرست وشاد وبی غم باشید .

با توجه به مواضع سیاسی نشریه خراسان ”  ، که هدف آن روشنگری برای همبستگی است ؛ رسالتی ایکه در قبال معرفی هویت باستانی نیاکان داریم . محتوایی برنامه جلسه دوم ما، مبتنی بر داده های شاهنامه فردوسی ومُتون تاریخی کهن ، چنین پیش کش می نمائیم :

نخست از همه باید متذکر شد که :

شاهنامه فردوسی کتاب تاریخی ای است که به نام خداوند جان و خرد آغاز می گردد . در این دانش سرایی بی همتای  تاریخ نیاکان ،  فردوسی بزرگ نویسندۀ این دانشنامۀ نیاکان ما ــ خود بر صفات بیکران خداوندی ، بر جان آفرینی وخرد بخشی خداوند تکیه می زند.

فردوسی با شناخت از ارزش کنه ذات حیات می خواهد این اصل را بگوید که اساسی ترین گوهر هستی ازهر چیز کرده مهم تر جان و زندگی است . بناً زندگی باید با خردمندی آمیخته باشد .

با این نگرش هست که این دانش نامه تاریخی نیاکان  ، سر آغازی از رویکرد های عشق به زندگی ، همگرایی وآسایش و نیکبختی ، وراهکار های عملی پرهیز از آزار دیگران ، نفرت وانزجار از خشم و خون وخشونت می باشد.

با یک کلمه فردوسی  پیشنهاد می کند که زندگی انسانها واندیشه وکردار آنها بر پایه خرد ورزی ومهرآفرینی آراسته باشد. دوری از رویکرد خرد ورزی ، مایه تیره روزی وتباهی انسان وانسانیت است.  وامروزدر کشور ما خراسان ــ افغانستان آشکارا می بینیم که گروه نابخرد بنام تالب بدور از نجابت وکرامت انسانی عمل می کنند و سرزمین پدری مارا تباه وسیه روز ساخته  اند .

اجداد تاجیکان ، پارسها وکـُردها